Nieuws

 

 

December 2011

Drie leden van de ERSA, de Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs, hebben een film gemaakt over de Stichting, in het bijzonder over de vrijwilligers die grafmonumenten restaureren. Op 25 november werd de film vertoond aan alle bestuursleden, vrijwilligers en genodigden. De film geeft een goed beeld van de diverse werkzaamheden die bij het restaureren nodig zijn. Een korte samenvatting kunt u zien onder “vrijwilligers restauratie”
 December 2011

Ook de Rabobank heeft geld gegeven voor de aanschaf van een straalmachine. De Stichting ontving € 2500,00, waarvoor wij de Rabobank hartelijk danken.

 

 


Oktober 2011

Stichting krijgt donatie van Stichting DELAFONDS

Onze Stichting krijgt steeds meer vragen van nabestaanden om een grafmonument op te knappen op een van de gesloten begraafplaatsen. Hoogstwaarschijnlijk zullen er ook grafzerken, die op de gemeentelijke monumentenlijst zijn geplaatst, onderhouden moeten worden.

Al langere tijd denkt het bestuur erover om een straalmachine aan te schaffen. Hiermee kunnen grafmonumenten behandeld worden. Dat scheelt veel handwerk en tijd voor onze vrijwilligers. Echter, zo’n straalmachine is een duur apparaat. We denken erover een machine aan te schaffen, die niet nieuw is, maar wel van zeer goede kwaliteit.

Het geld voor de aanschaf heeft onze Stichting niet. Daarom hebben we een beroep gedaan op verschillende fondsen en sponsoren.

Van Stichting Delafonds hebben we intussen € 5000,00 ontvangen. Wij zijn Stichting Delafonds dan ook zeer dankbaar voor deze royale gift.